Το Κάστρο της Αγίας Μαύρας (Κάστρο της Λευκάδας)

Λευκάδα αξιοθέατα

Το κάστρο της Λευκάδας ή το κάστρο της Αγίας Μαύρας όπως είναι γνωστό από τον 14ο αιώνα που χτίστηκε από τους Φράγκους, θα το συναντήσετε ακριβώς πριν περάσετε την γέφυρα που θα σας οδηγήσει στην Λευκάδα. Το κάστρο της Αγίας Μαύρας υπήρξε πολύ σημαντικό για την άμυνα της Λευκάδας για αρκετούς αιώνες και πολλές φορές έχει ταυτιστεί το όνομα Αγία Μαύρα με την ίδια την Λευκάδα. Αυτό οφείλεται στο ότι για κάποιο διάστημα είχε μεταφερθεί για λόγους ασφάλειας η πρωτεύουσα της Λευκάδας μέσα στο κάστρο.

Το κάστρο της Αγίας Μαύρας - Το κάστρο της Λευκάδας

Η Αγία Μαύρα (Λευκάδα) και το κάστρο της, αναφέρεται πάρα πολλές φορές στα απομνημονεύματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, καθώς μεγάλη ήταν η δράση του σε εκείνη την περιοχή τα χρόνια πριν την επανάσταση του 1821 (θα αναφερθούμε εκτενέστερα σε ξεχωριστό άρθρο στις ιστοσελίδες για την ιστορία της Λευκάδας).

Το κάστρο της Λευκάδας είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και το θεωρώ ένα από τα σημαντικότερα κάστρα στην Ελλάδα παρόλο που δεν είναι πολύ γνωστό, ακόμη και στους επισκέπτες της Λευκάδας, Στην μια γωνιά του κάστρου θα δείτε και έναν από τους δύο παραδοσιακούς φάρους της Λευκάδας, Ενώ ανάλογα με την εποχή και με το αν έχουν καθαρίσει τα ξερόχορτα, θα μπορέσετε ευκολότερα ή δυσκολότερα να το περπατήσετε σε όλη του την έκταση. Στην αντίθετη πλευρά από τον φάρο μέσα και αυτό στο κάστρο της Λευκάδας, βρίσκεται το πανέμορφο εκκλησάκι της Αγίας Μαύρας.

Το κάστρο της Λευκάδας αξίζει σίγουρα την επίσκεψη σας. Μπορείτε να στρίψετε δεξιά ακριβώς πριν από την γέφυρα της Λευκάδας και να παρκάρετε ή αν έρχεστε από την Λευκάδα μπορείτε να παρκάρετε πριν περάσετε την γέφυρα και να πάτε στο κάστρο με τα πόδια.

Δείτε ερισσότερες Φωτογραφίες από το Κάστρο της Αγίας Μαύρας στην Λευκάδα...Κάστρο Αγίας Μαύρας Φωτογραφίες

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΑΣ - ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ